ZDRUŽENJE ZBIRATELJEV POLICIJSKIH INSIGNIJ SLOVENIJA
POLICE INSIGNIA COLLECTORS ASSOCIATION SLOVENIA
nazaj Ý back

 

Sever Boštjan

 
      Sem Boštjan SEVER in sem zaposlen kot pomočnik komandirja na Postaji pomorske policije v Kopru. S zbirateljstvom sem se prvič srečal leta 2001, ko sem od nemškega policista, ki je bil na počitnicah, dobil prvi tuji našitek. Kmalu za tem je bilo v Ljubljani organizirano mednarodno srečanje zbirateljev policijskih insignij, ki sem se udeležil ter se pričel aktivno ukvarjati s tem zanimivim konjičkom. S pomočjo interneta, ki je pri tem vedno bolj nepogrešljiv pripomoček, spoznavaš različne ljudi ter njihovo kulturo, zgodovino in ekonomijo določene države in kontinenta. Pri tem se tudi razvijejo prijateljske vezi, ki privedejo do tega, da se z kakšnim zbirateljem iz Avstralije ali Amerike tudi osebno spoznam.  

      Sam sem kot vsi zbiratelji na začetku zbiral vse, kar je bilo povezano s policijsko tematiko. Zaradi prostorske stiske sem se moral kmalu opredeliti le na določene stvari. Tako sem se opredelil na policijske našitke in funkcijske oznake iz drugih držav. Trenutno pa se veliko posvečam zgodovinskim predmetom, ki so povezani z policijo na območju Slovenije. Žal pa je tako, da vsak novi  režim želi izbrisati veliko stvari, ki so povezane s prejšnjim režimom in je tako zelo težko dobiti kakšne stvari , saj so po večini že uničene in pozabljene.

 

E-mail: bostjan.sever@siol.net

 

Stanovanje / Home address: Kortine 5a,  6275 Črni Kal, Slovenija 

 

      My name is Bostjan SEVER and I'm police inspector 1st class on the Maritime police station Koper. This police station is locaated on the border between Slovenia and Croatia. I have started to collect police things in the summer of the year 2001. Police officer from Germany was on the vacation and he gave me my first foreign patch. After that I went on the international police collectors meeting in Ljubljana. This was my real start of collecting police things. I recognized a lot of interested people from all over the word whit internet. Whit collecting I can get to know culture, history and economy of different country on the word. I also get a goodwill visit from Australia and America from other collectors. 

      I took everything what it was from police when I started to collect police things. Soon I recognized that I can collect only police patches and ranks. For police caps and uniforms I don't have a lot of place. I also collect police things from history on the land of Slovenia. Unfortunately every new regime want to demolish things which are connected whit older regime. So a lot of older things are destroyed or forgotten.

 

Galerija slik    Photo gallery