ZDRUŽENJE ZBIRATELJEV POLICIJSKIH INSIGNIJ SLOVENIJA
POLICE INSIGNIA COLLECTORS ASSOCIATION SLOVENIA
nazaj Ý back

 

Fekonja Mirko
 

      Rojen sem 7.7.1964 v Ptuju. Sem član prostovoljnega gasilskega društva Miklavž pri Ormožu od leta 1974. V teh letih sem obiskal dosti gasilskih prireditev in dobil razne značke in biltene, ki so jih izdajala društva ob obletnicah ali drugih prireditvah. Tega materiala se je  z leti  veliko  nabralo, nekaj medalji pa sem podedoval od očeta.

      Prav to me je pred leti navdušilo, da sem pričel z zbiranjem gasilskih značk. Pozneje sem se navdušil nad  odlikovanji in nadaljeval praktično z vsem kar je vezano na gasilstvo. V moji zbirki je tudi dosti kronik društev, našitkov, gasilske literature, kap, čelad, činov, odlikovanj, medalj, značk in drugega materiala. Urejujem si tudi zbirko vojaških medalj, drugih značk po tematiki predvsem lovske, sokolske, ribiške, športne in druge. Zbiram tudi nabožne podobice, razglednice in malo numizmatike. Mlajši sin Gregor pa se je navdušil nad zbiranjem znamk in mu pomagam urediti tudi to področje. Celotno zbirko imam doma v svoji hiši. Moram pa povedati, da mi vedno stoji ob strani moja družina, žena Bernarda in sinova Benjamin in Gregor.

      Ob hiši imam tudi manjši vinograd, kjer pridelujem svoje vino in vsak, ki si pride ogledat mojo zbirko ga povabim v urejeno klet na kozarec domačega vina. Klet je urejena v starem stilu v kateri je tudi  točilni pult. V svojem kraju Miklavž pri Ormožu sem tudi član Kulturno turističnega društva, športnega društva Mladost, zveze vojnih veteranov Ormož, in sekcije zbirateljev Janeza Krstnika Ljutomer.

 

E-mail: fekonja.mirko@siol.net

 

Stanovanje: Vinski vrh 55 a,  2275 Miklavž pri Ormožu

 

 

 

Galerija slik    Photo gallery